Wat is een borstwering?

borstwering

Onze tuindeuren krijgen de afkorting BW, wat in dit geval staat voor de borstwering van een deur. Wat is nou eigenlijk een borstwering? Je leest het hier.

Er zijn verschillende borstweringen. Onze standaard voorraad bestaat uit deuren met een borstwering van 34, 66 of 87 cm.

De borstwering is de hoogte van het aantal gestapelde horizontale dorpels.

De hoogte van de borstwering bepaald voor een groot deel de uitstraling van de deur. Daarnaast is een logisch gevolg dat deuren met een lage borstwering en grotere ruit hebben en dus meer licht binnenlaten. Deuren met een borstwering van 34 cm worden daarom vaak gebruikt als (openslaande) tuindeuren en de deuren met een 87 cm hoge borstwering voor schuren of bijgebouwen.

Heeft uw huis of schuur een borstwering door bijvoorbeeld een overgang van steen naar hout, of een gekleurde overgang door verschillende stenen of stucwerk? Dan is het mooi om deze lijn aan de houden en deuren in

Borstwering 66

(ongeveer) dezelfde hoogte te bestellen. Dit soort voor rust in het lijnenspel van uw woning.

Besteld u een deur bij ons en wilt deze zo snel mogelijk na de levering plaatsen? Bel of mail dan gerust even voor de juiste glasmaat zodat u deze vast kunt bestellen.